Solen som knappt orkat över horisonten denna fredag försvann bortom och bakom skogsdungen vid sydvästra hörnet av aktivitetsparken. Mörkret tog sig snabbt in på idrottsplatsen och dimman kom rullades från öst likt ett spöklikt ånglok, ljudlöst och svävande genom natten. Långt borta i dunklet hördes rassel av kedjor och klapprande hovar. Ljuden växte sig starkare och närmade sig från alla håll. Ett tjugotal barn tog skydd i klubbhuset som även denna låg i mörker denna kväll. Utöver sin egen rädsla fick även nio vuxna tröstas och skyddas mot nattens kommande faror. Långt inne i husets korridorer låg skräckinjagande skelett och rysliga fällor att akta sig för. Allt tydligare hörs hesa häxors skratt eka mellan väggarna och paddor kväka.

Så hade kanske en filmatisering av fredagens äventyr kunnat se ut. För andra året i rad anordnade Frida och Johanna ett halloween-party för sitt lag på Valla IP som avstamp inför det stundade höstlovet. Frida berättar att man fick idén att ordna ett egen Halloween-disko eftersom skolan inte själva gjorde det. Nytt för i år var att även det äldre laget bjöds in, eftersom man samtränat en del under det gånga året och det skulle stärka sammanhållningen lagen emellan.

Frida berättar om kvällen. Barnen fick först gå igenom de mörklagda och pyntade omklädningsrummen där det bland annat fanns hinkar med olika innehåll som de skulle leta efter en sak i varje hink. Sedan bjöds det med grillade hamburgare med tillbehör. Det serverades även popcorn senare på kvällen. Tiden mellan fick de spela fotboll i aktivitetsparken.

Det var nöjda barn, men trötta som under den sena kvällen tog sig hemåt. Lika trötta var nog alla vuxna som deltagit, även om allt hade flutit på bra under kvällen.